Φωτογράφιση γάμου-βάπτισης



Το να οργανώσεις ένα γάμο είναι από τα πιο ενθουσιώδη αλλά και δύσκολα γεγονότα. Εμείς, οι άνθρωποι της Προοπτικής , σας δίνουμε τις απαραίτητες  συμβουλές που θα σας φανούν χρήσιμες στην αποτύπωση της  πιο έντονης  αλλά και ευχάριστης  στιγμής  της ζωής σας.

Μη ξεχνάτε, οι εικόνες είναι αυτές που μένουν και διατηρούν ζωντανές τις μνήμες μας. 


  1. Θυμηθείτε ότι αυτή η μέρα είναι αποκλειστικά δική σας. Γι’ αυτό σχεδιάστε την όπως εσείς θέλετε!!!
  2. Δώστε σαφείς οδηγίες στους επαγγελματίες που θα οργανώσουν μαζί σας το γάμο σας.
  3. Φροντίστε έγκαιρα για το στολισμό της εκκλησίας.
  4. Μην σκέφτεστε ποια είναι η σωστή πόζα ή πως θα στηθείτε , χαλαρώστε και αφήστε μας να σας καθοδηγήσουμε εμείς.
  5. Μην σκέφτεστε να είστε αυθόρμητοι για τις φωτογραφίες να είστε αυθόρμητοι για σας . Εμείς θα κλέψουμε και θα αποτυπώσουμε όλες τις όμορφες στιγμές.
  6. Μην κοιτάτε χαμηλά την ώρα του μυστηρίου γιατί σέβεστε την στιγμή , κοιτάτε ψηλά και ονειρευτείτε, ποια είσαστε μαζί.
  7. Χαμογελάτε , παντρεύεστε μεταδώστε το και στους καλεσμένους σας θα γελούν  και αυτοί.
  8. Μην κυνηγάτε με τα μάτια σας τον φωτογράφο αφήστε εμάς να κυνηγάμε με τις κάμερες εσάς.
  9. Και τέλος, φροντίστε να διασκεδάσετε!!! Μην αφήσετε το άγχος του σχεδιασμού, να καλύψει το σημαντικό αυτό γεγονός της ζωής σας!!!
 
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

1.  Η φωτογράφηση ενός μυστηρίου είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και πρέπει να γίνεται από έμπειρους φωτογράφους με μεράκι.Η φωτογράφηση του μυστηρίου από κάποιο "παιδί" η "βοηθό" που θα σας στείλουν θα καταλήξει σχεδόν σίγουρα σε αποτυχία.
2.  Στην ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ φωτογραφίζουμε οι ίδιοι και 2 σταθεροί & μόνιμοι συνεργάτες μας , για να παρέχουμε σταθερά υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και να παραδίδουμε πάντοτε δουλειά ίδια η και καλύτερη με αυτή που δειγματίζουμε.
3.  Η φωτογράφηση μυστηρίου με ψηφιακές φωτ/κες μηχανές είναι δυσκολότερη από την φωτογράφηση με αναλογικές φωτ/κες μηχανές(φίλμ).Χρειάζονται πολλές δοκιμές και ρυθμήσεις στο μενού της μηχανής,σε συνδιασμό πάντα με τα δΐυαίο φλας για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα,πράγμα δύσκολο,που αναγκάζει τους περισσότερους να αρκεστούν στις εργοστασιακές ρυθμήσεις της μηχανής.
4.  Σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα έχει ο φωτισμός(31υαίο φλας).θα δείτε προσφορές που υπόσχονται 5 η 6 η και 7 δΐυαίο φλας,για να "φωτισθεί καλύτερα το φόντο" και άλλες τέτοιες αστειότητες και υπερβολές.Λιγώτερα φλας είναι αρκετά(ανάλογα και με το μέγεθος της εκκλησίας),αρκεί να χρησιμοποιηθούν σωστά,δηλ.να φωτίσουν καλά το θέ-μα(ζευγάρι) με "κόντρες" εμπρός και πίσω και λιγώτερο στο φόντο.Έτσι το θέμα μας "ξεκολάει" από το φόντο και η φωτογραφία είναι πιο ανάγλυφη και τρισδιάστατη/Οταν κοιτάμε μια φωτογραφλια γάμου η βάπτισης, πρέπει την ματιά μας να την "μαγνητίζει" το θέμα.Εάν οτιδήποτε άλλο "τραβήξει" την πρώτη μας ματιά,έχουμε αποτύχει.
5.  Πρέπει επίσης να προσεχθεί το χτένισμα της νύφης ,άλλά ιδιαίτερα το μακιγιάζ (συμβουλές από κοντά) ,όχι για να σας υποδείξουμε τον τρόπο χτενίσματος η μακιγιάζ, αλλά για να έχουμε καλύτερο φωτογραφικό αποτέλεσμα.
6.  Η φωτογράφηση ενός μυστηρίου (κυρίως του γάμου) δεν είναι μια απλή αποτύπωση γεγονότων.Χρειάζεται μεγάλη επιδεξιότητα και ευαισθησία από τον φωτογράφο,κατάλληλες ρυθμήσεις παραμέτρων και φωτισμού και κυρίως ιδιαίτερα καδραρίσματα,καθώς και σοφή επιλογή των στιγμών που θα "αιχμάλωτήσουμε" με το φακό της μηχανής. Όταν το ζευγάρι κοιτάζει τις φωτογραφίες του γάμου του πρέπει να δημιουργούνται συναισθήματα (να γελάει να συγκινείται,να νοσταλγεί,να κλαίει...).Εαν μείνει αδιάφορο η φωτογράφηση έχει αποτύχει.
7.  Μη ξεχνάτε.Οι φωτογραφίες του γάμου η της βάπτισης,εαν είναι κακές,όσες διορθώσεις (ρετούς) κι αν κάνουμε στο ρήοίοδήορ, όσο μεγάλες κι αν είναι, όσες πολλές κι αν είναι, κακές θα παραμείνουν.

Η ώρα η καλή άντε και  στους ελεύθερους .


Πηγή  prooptikiphoto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου